31 mei en 1 juni 2019

Blijf op de hoogte van al het nieuws, vul hieronder uw e-mailadres in voor de laatste updates.

De MBO-afdeling van het Berechja College op Urk is momenteel volop actief met het in gebruik nemen van het nieuwe gebouw aan de Lange Riet. Waar vroeger de Visserijschool stond, daar verrijst nu een prachtig onderwijsgebouw me diverse opleidingen op gebied van Maritieme & Logistiek. Een aanwinst voor Urk! Naast de traditionele visserijopleiding kunnen studenten nu ook op maritiem en logistiek gebiede diverse opleidingen volgen. Ook werkt het Berechja aan een MBO+-opleiding in samenwerking met de CAH uit Dronten. 

Topkok Eric van Veluwen komt zaterdag 31 mei a.s. naar Urk om tijdens de Vlaggetjesdag kookdemo's te verzorgen voor de echte kookliefhebbers. Het hoofdbestanddeel van zijn demo's is uiteraard het Noordzeeproduct. Eric van Veluwen is een ambassadeur voor biologisch eten. Omdat de smaak de pan uit vliegt, maar ook uit principe. Goed eten heeft geen kunstgrepen nodig. Als de boer zijn werk goed gedaan heeft, is de kok een logisch verlengstuk van de boer. Laat een product in zijn waarde, eet van het seizoen, kijk wat de streek te bieden heeft want eenheidsworst is wel erg saai.

Inspiratie en culinaire verwennerij met Noordzeeproducten staan centraal in zes Urker restaurants tijdens de Nationale Visweek. Van 23 tot en met 31 mei laat de keukenbrigade u zien en proeven wat er op culinair gebied allemaal mogelijk is met de beste verse producten uit de Noordzee. 

Voor een vaste prijs culinair genieten

Bij de deelnemende zes restaurants, die zich bevinden op toplocaties aan de Urker havens, geniet u voor een vaste prijs à € 27,50 van een overheerlijke culinair menu van Noordzeeproducten. 

De Stichting Visserijdagen maakt bekend dat de tweejaarlijkse veiling van het mandje meischol dit jaar zal plaatsvinden ten behoeve van de Nierstichting. De Nierstichting werkt hard aan de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Daar is veel geld voor nodig. Met de veiling hoopt de Stichting Visserijdagen een duit in het mandje te kunnen doen. Om de veiling op te luisteren als assistent-veilingmeester komt Erben Wennemars naar Urk. De meervoudig wereldkampioen weet wat het is om goud te winnen. Voor een nierpatiënt zou een draagbare kunstnier “goud” zijn. Bekijk hier het filmpje.

Ter promotie van het (h)eerlijke Noordzeeproduct organiseren we in de week van de Visserijdagen diverse activiteiten. We doen dit onder andere met een Food Plaza, waarbij koks demonstraties geven en bezoekers de mogelijkheid hebben om Noordzeevis te proeven. Ook houden we jaarlijks een kookwedstrijd waarbij we amateurkoks de mogelijkheid geven om het tegen elkaar op te nemen.

In de week van de Visserijdagen houdt de lokale Visverwerkende industrie een Open Huis. Voor iedereen die altijd al eens een kijkje heeft willen nemen in een visverwerkend bedrijf, een unieke kans. Op dinsdag 27 en woensdag 28 mei openen diverse Urker bedrijven de deuren voor een groepsbezoek. Op vrijdag 30 mei biedt de Visveiling Urk de mogelijkheid voor een groepsbezoek. Waarschijnlijk moet u dan wel vroeg opstaan.

De achterliggende periode is vanuit verschillende hoeken de vraag gekomen of het mogelijk is te maken dat ook grotere Noordzeekotters naar Urk kunnen komen. Daarvoor zou een bok beschikbaar moeten zijn bij de Kornweder sluis in de Afsluitdijk. Vanuit de Stichting Visserijdagen hebben we deze vraag serieus opgepakt. In samenwerking met lokaal nautische bedrijven kunnen wij enkelen grote kotters het aanbod doen om naar Urk te komen. Vanuit de Stichting zijn mogelijkheden gecreerd om op gezette tijden een helpende hand te bieden bij de doorgang van de sluis.

Vandaag zijn de ontwerpen voor onze poster en de flyers naar de drukker gegaan. Een prachtig ontwerp dat uitnodigt om de inhoud nog eens nader te bekijken. Wil jij een poster of enkele flyers meenemen naar je werk, school of wat dan ook buiten Urk en zo reclame maken voor de Visserijdagen, laat het dan even weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  We zorgen dan dat je de spullen tijdig krijgt.

Wel even melden wie je bent, je adres, waar je de materialen naar toe wilt mee nemen en hoeveel poster of flyers je wilt hebben. Alvast dank voor de medewerking.

 

Urk start in de week van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 mei aanstaande een eigen restaurantweek onder de noemer "Week van de Vis". In de week van de Visserijdagen organiseren de Stichting Visserijdagen, Stichting Urk Promotie en zes lokale restaurants een leuke actie, waarbij in ieder menu het Noordzeevisproduct nadrukkelijk op de kaart staat. Voor een gereduceerd vast tarief kan een ieder een tafel boeken in een restaurant naar keuze om te genieten van heerlijke visproducten uit de Noordzee. Deze activiteit moet een jaarlijks terugkerend karakter krijgen en daarmee nog eens onderstrepen dat je voor het eten van vis op Urk moet zijn.

Ter promotie van het (h)eerlijke Noordzeeproduct organiseren we in de week van de Visserijdagen diverse activiteiten. We doen dit onder andere met een Food Plaza, waarbij koks demonstraties geven en bezoekers de mogelijkheid hebben om Noordzeevis te proeven. Ook houden we jaarlijks een kookwedstrijd waarbij we amateurkoks de mogelijkheid geven om het tegen elkaar op te nemen.

De kookwedstrijd ziet er als volgt uit:

Subcategorieën